loadingimg

Wczytuję dane...
  • Rejestracja

  • Szukaj
szt. na kwotę 0.00 PLN
Newsletter
Zapisz się do newslettera:
JAPAN KUKICHA ORGANIC
Cena:19,99
Koszt wysyłki od: 13.60 zł

Zestaw KOOE UMI z matchą luksusową

średnia: 0.0  ocen: 0
    •  
    • poprzedni
    • następny
    •  
Cena:
Produkt dostępny!
229,00
Wysyłka gratis!
  • Realizacja zamówienia: 24 godzin

  • Opis produktu

Zestaw KOOE UMI z matchą luksusową

Zestaw do przygotowywania matchy. Doskonały prezent dla miłośników Japonii i adeptów drogi herbaty „chado.” W skład zestawu wchodzą następujące elementy:

MOYA MATCHA LUKSUSOWA 30g

Najwyższej jakości organiczna herbata matcha z pierwszego zbioru. Matcha luksusowa charakteryzuje się pełnym, słodkim smakiem umami pozbawionym goryczy, kremową konsystencją oraz intensywnym zielonym kolorem. To najszlachetniejsza z herbat, wykorzystywana w tradycyjnej japońskiej ceremonii herbacianej.

MATCHAWAN KOOE UMI

Matchawan Kooe Umi został wykonany ręcznie na kole garncarskim z szarej gliny z delikatnym dodatkiem szamotu i szkliwa z glazury wykonanego zgodnie z wielowiekową japońską tradycją.

Matchawan jest tradycyjnym narzędziem wykorzystywanym w japońskiej ceremonii herbacianej. Jest to również zdecydowanie najwygodniejsze naczynie do picia matchy, którą najlepiej utrzepywać bambusową miotełką (tzw. chasenem).  Pionowe ścianki czarki i szerokie dno pozwalają łatwo i wygodnie „utrzepać” matchę w wodzie i szybko uzyskać warstwę pianki powierzchni. Należy pamiętać, że temperatura wody, w której przygotowywane jest matcha nie powinna przekraczać 80 C.

Matchawan KOOE UMI powstała w specjalnie limitowanej serii KOOE, charakteryzuje się nie tylko pięknymi formami ale też wyjątkową wytrzymałością ze względu na wypał w wysokiej temperaturze.

Pojemność : 400 ml 

Wysokość: 6 cm Średnica: 10,5 cm 

Naczynie można zmywać w zmywarce.

BAMBUSOWA MIOTEŁKA CHASEN

Tradycyjna japońska miotełka do spieniania herbaty matcha.  Miotełka wykonana jest z jednego kawałka bambusa, gdzie precyzyjne nacięcia i odpowiednie wiązanie bawełnianą nicią tworzy delikatne wąsy, które poprzez odpowiednie uformowanie tworzą jaspisową piankę w trakcie ubijania matchy.  Za pomocą chasena wykonujemy w miseczce ruchy przypominające literę W lub M. Pozwala to dobrze połączyć matchę z wodą tworząc zawiesinę, a na powierzchni herbaty powinien pojawić się kożuszek piany. Idealne spienienie herbaty jest możliwe dzięki elastycznym bambusowym szczecinkom miotełki chasen. Szczecinki te w ich dolnej części są delikatnie wygięte, a u góry zebrane razem i zakończone specjalną drewnianą rączką.

Polecamy