loadingimg

Wczytuję dane...
  • Rejestracja

  • Szukaj
szt. na kwotę 0.00 PLN
Newsletter
Zapisz się do newslettera:
Kawa Meksyk Maragogype 250g
Cena:48,99
Koszt wysyłki od: 13.60 zł

Kawa Kenia AA TOP 250g

średnia: 0.0  ocen: 0
    •  
    • poprzedni
    • następny
    •  
Cena:
Produkt dostępny!
38,49
Koszt wysyłki od: 13.60 zł
  • Realizacja zamówienia: 24 godzin

  • Opis produktu

Ziarna pochodzące z plantacji regionu Kirinyaga, w pełni oddają urok kenijskiej kawy. Dzięki wulkanicznej glebie oraz górzystemu terenowi regionu, otrzymujemy ziarna łączące zrównoważone/pełne body oraz niepowtarzalne owocowo-kwiatowe nuty.

W miejscowości Muchagara znajduje się plantacja, na której skupuje się kawę z całego regionu. Infrastruktura związana z przetwarzaniem ziaren została wybudowana w 1959 roku. Obecnie prawie 500 członków związku farmerów Baragwi korzysta z urządzeń w Muchagara, celem przygotowania kawy do sprzedaży.

Do czyszczenia ziaren używa się krystalicznie czystej górskiej wody z rzeki Kamweti. Następnie ziarna są suszone w upalnym afrykańskim słońcu na odpowiedni przygotowanych stelażach.

W tle tętniącej życiem plantacji, widać ośnieżone szczyty gór, tworzące niesamowitą scenerię.

Oznaczenie "AA" określa najlepszą dostępną jakość ziarna.

Na życzenie Klienta (w komentarzu do zamówienia) kawę mielimy.

Jaki stopień zmielenia odpowiada Twojej metodzie przyrządzania kawy?

Kawa bardzo drobno zmielona (konsystencja mąki lub pudru) – klasyczna kawa po turecku, zaparzana w tzw. dżezwie.

Kawa drobno zmielona (delikatna i przyjemna w dotyku, trochę drobniejsza niż cukier) – ekspres ciśnieniowy (barowy z kolbą lub automatyczny).

Kawa średnio zmielona (przypomina piasek) – kawiarki (np. Bialetti), ręczne zaparzacze ciśnieniowe (np. Aeropress).

Kawa grubo zmielona (jak małe kryształki soli) – ekspresy przelewowe, dzbanki Chemex, dripy, prasy francuskie.

Polecamy