loadingimg

Wczytuję dane...
  • Rejestracja

  • Szukaj
szt. na kwotę 0.00 PLN
Newsletter
Zapisz się do newslettera:
JAPAN KUKICHA ORGANIC
Cena:19,99
Koszt wysyłki od: 13.60 zł

Kawa Arabica Kolumbia Excelso 250g

średnia: 5.0  ocen: 2
    •  
    • poprzedni
    • następny
    •  
Cena:
Produkt dostępny!
20,76
Koszt wysyłki od: 13.60 zł
  • Realizacja zamówienia: 24 godzin

  • Opis produktu

Kawa Arabica Kolumbia Excelso

Opis: Najwyższej klasy ziarnista kawa o bogatym, jedwabistym smaku z owocową nutą. To idealna kawa na każdą porę dnia. 

Smak i aromat: Kawa Arabica Excelso posiada wyjątkowo przyjemny i  łagodny aromat oraz delikatny, wykwintny i subtelny karmelowy smak. Dzięki swym walorom smakowym Kawa Arabica Excelso  uznana została przez koneserów  za jedną z najlepszych odmian Kawy.

Kraj pochodzenia: Kolumbia, Ameryka Południowa.

Kawę Arabica Excelso uprawia się u podnóży Andów, gdzie panuje umiarkowany i dość wilgotny klimat. W Kolumbii znajdują sie trzy drugorzędne łańcuchy górskie, zwane cordilleras, biegnące z północy na południe w kierunku głównego grzbietu Andów. Kawę uprawia się właśnie na stokach tych gór - na bardzo dużych wysokościach.

Kolumbia to producent kawy wysokogatunkowej o silnym, jedwabistym smaku i niepowtarzalnym aromacie. Kolumbia jest drugim, a według niektórych trzecim producentem kawy na świecie, po Brazylii i Wietnamie. Rośnie tam około 2700 milionów kawowców, z czego 70% na dużych, nowoczesnych plantacjach, a 30% w małych, tradycyjnych gospodarstwach. 

Idealna na wyjątkowy prezent dla ukochanej osoby. 

Na życzenie Klienta (w komentarzu do zamówienia) kawę mielimy.

Jaki stopień zmielenia odpowiada Twojej metodzie przyrządzania kawy?

Kawa bardzo drobno zmielona (konsystencja mąki lub pudru) – klasyczna kawa po turecku, zaparzana w tzw. dżezwie.

Kawa drobno zmielona (delikatna i przyjemna w dotyku, trochę drobniejsza niż cukier) – ekspres ciśnieniowy (barowy z kolbą lub automatyczny).

Kawa średnio zmielona (przypomina piasek) – kawiarki (np. Bialetti), ręczne zaparzacze ciśnieniowe (np. Aeropress).

Kawa grubo zmielona (jak małe kryształki soli) – ekspresy przelewowe, dzbanki Chemex, dripy, prasy francuskie.

Polecamy