loadingimg

Wczytuję dane...
  • Rejestracja

  • Szukaj
szt. na kwotę 0.00 PLN
Newsletter
Zapisz się do newslettera:
Kawa Meksyk Maragogype 250g
Cena:48,99
Koszt wysyłki od: 13.60 zł

Matcha Bio Iri Genmaicha 100g

średnia: 0.0  ocen: 0
    •  
    • poprzedni
    • następny
    •  
Cena:
Produkt dostępny!
56,09
Koszt wysyłki od: 13.60 zł
  • Producent: Moya
  • Realizacja zamówienia: 24 godzin

  • Opis produktu

Matcha Bio Iri Genmaicha 100g

Genmaicha iri matcha to wysokiej jakości zielona herbata sencha połączona z ziarenkami prażonego ryżu („genmai”) i matchą tradycyjną. Matchę pozyskuje się z pierwszego i drugiego zbioru liści krzewów dojrzewających pod specjalnymi osłonami przeciwsłonecznymi co podwyższa ich zawartość chlorofilu. Ryż jest specjalnie namaczany i parzony zanim zostaje wysuszony i poddany prażeniu. Połączenie naparu z liści senchy, ryżu i matchy daje genmaichy charakterystyczny orzeźwiający, delikatnie orzechowy smak, mocny aromat i rdzawo-zielony kolor.

Przygotowanie: Najlepiej zaparzyć łyżeczkę herbaty (2-3g na jedną porcję) w temperaturze 70-80 °C przez 1-2 minuty w imbryku. Genmaicha ma niską zawartość kofeiny więc nadaje się do picia o każdej porze dnia.

Matcha tradycyjna - Wysokiej jakości zielona herbata z pierwszego i drugiego zbioru.  Matcha tradycyjna charakteryzuje się zbalansowanym słodkim smakiem z lekko wyczuwalną goryczką. Ma intensywny zielony kolor i delikatny herbaciany posmak.

Region pochodzenia matchy:  Uji, Prefektura Kioto, Japonia

Matcha - eksluzywna zielona, sproszkowana na puder herbata. Kojarzona głównie z ceremonią parzenia herbaty. Matcha to jeden z najstarszych gatunków herbaty, specjalnie selekcjonowanych i preparowanych jeszcze przed zerwaniem. W opakowaniu, zamiast tradycyjnego suszu, znajdujemy drobny puder o intensywnie zielonym kolorze i wyrazistym aromacie. 

Matcha to wysokogatunkowa zielona herbata. Tajemnica jej smaku tkwi w specjalnym preparowaniu liści jeszcze przed ich zerwaniem. Zgodnie z ponad 400 letnią tradycją, herbaciane krzewy Tencha osłania się przed słońcem trzcinowymi matami co najmniej 2 - 3 tygodnie przed planowanymi zbiorami po to, by spowolnić ich wzrost. Dzieki temu zabiegowi liście nabierają odcieni bladej zieleni i specyficznego intensywnego aromatu. Zebrane liście suszy się, a następnie miele w specjalnych granitowych żarnach, na drobny proszek. Tradycyjna procedura preparowania liści Tencha była początkowo tajemnicą pilnie strzeżoną przez japońskich mnichów buddyjskich. Dziś i my możemy cieszyć sie jej smakiem, choć nadal ze wzgledu na pracochłonną procedurę wytwarzania, uważana jest za herbatę ekskluzywną i rzadko spotykaną.

Parzenie herbaty w Japonii to cudownie tajemniczy, odwieczny rytuał. Przeprowadza się go bez zmian już od ponad 800 lat. Stosuje się do niego niezmiennie pięć składników: wody, miotełki chasen, czarki, łyżeczki chashaku oraz herbaty Matcha - wszystkie te produkty dostępne są w naszej ofercie.

Polecamy

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...