loadingimg

Wczytuję dane...
  • Rejestracja

  • Szukaj
szt. na kwotę 0.00 PLN
Newsletter
Zapisz się do newslettera:
JAPAN KUKICHA ORGANIC
Cena:19,99
Koszt wysyłki od: 13.60 zł

Herbata żółta Huang Da Cha 100g.

średnia: 0.0  ocen: 0
    •  
    • poprzedni
    • następny
    •  
Cena:
Produkt dostępny!
19,99
Koszt wysyłki od: 13.60 zł
  • Realizacja zamówienia: 24 godzin

  • Opis produktu
  • Sposób parzenia
  • Właściwości

Herbata żółta Huang Da Cha 100g.

Herbata żółta Huang Da Cha jest znana i ceniona przez koneserów herbat. Herbata o wieloletniej tradycji, przygotowywana według starej buddyjskiej receptury. Produkowana jest w Chinach od czasów słynnej dynastii Ming. Herbata żółta Huang Da Cha posiada podłużne, zwinięte, brązowo-żółte liście. Powstaje ona w wyniku tradycyjnego wielowiekowego sposobu obróbki dzięki czemu posiada unikatowy smak, aromat oraz właściwości.

Pochodzenie: uprawiana jest w Huo Shan, Jinzai oraz Lu'An w prowincji Anhui.

Napar: Huang Da Cha ma bursztynową barwę.

Smak i aromat: Przypomina aromat prażonych orzechów, łuski kakaowej oraz ziaren kawy. W składzie herbaty znajdziemy łodygi, które nadają słodki smak.

Skład: herbata żółta (100%)

Kraj pochodzenia: Chiny.

Sposób przygotowania herbaty:

Herbatę żółtą Huang Da Cha należy parzyć w temperaturze wody 80-85 st. C. przez ok. 2-3 min.

Można parzyć nawet trzykrotnie. Proponowana dawka to łyżeczka na filiżankę.

Właściwości herbaty żółtej:

  • wpływa korzystnie na układ trawienny.
  • działa detoksykacyjnie na organizm.
  • jest uboga w pobudzającą teinę.
  • bogata jest w przeciwutleniacze.
  • posiada właściwości przeciwpróchnicze.
  • łagodzi objawy chorób układu kostnego, zwłaszcza polecana przy bólach stawów.
  • wykazuje właściwości przeciwnowotworowe. Bogata jest w flawonoidy które to z kolei hamują wzrost komórek rakowych i zapobiegają rozwojowi kolejnych.
  • wpływa pozytywnie na układ krwionośny. Pomaga obniżyć podwyższone ciśnienie krwi.
  • posiada właściwości obniżające poziom cholesterolu.

Sposób przygotowania herbaty:

Herbatę żółtą Huang Da Cha należy parzyć w temperaturze wody 80-85 st. C. przez ok. 2-3 min. Można parzyć nawet trzykrotnie. Proponowana dawka to łyżeczka na filiżankę.

Właściwości:

  • wpływa korzystnie na układ trawienny.
  • działa detoksykacyjnie na organizm.
  • jest uboga w pobudzającą teinę.
  • bogata jest w przeciwutleniacze.
  • posiada właściwości przeciwpróchnicze.
  • łagodzi objawy chorób układu kostnego. Zwłaszcza polecana przy bólach stawów.
  • wykazuje właściwości przeciwnowotworowe. Bogata jest w flawonoidy które to z kolei hamują wzrost komórek rakowych i zapobiegają rozwojowi kolejnych.
  • wpływa pozytywnie na układ krwionośny. Pomaga obniżyć podwyższone ciśnienie krwi.
  • posiada właściwości obniżające poziom cholesterolu.
  • Polecamy